Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

INDULÁS ELŐTT

 1. Kapcsolattartás a partneregyetemmel
 2. Kiutazás megszervezése
 3. Dokumentumok leadása a TNRT-re

1. Kapcsolattartás e-mailen  a partneregyetem szaktanszékével,  a kiutazás időpontjának, az elvégzendő oktatási feladatoknak, munkatervnek,  óraszámnak, technikai feltételeknek az egyeztetése (az Erasmus + -ban a kötelező min. óraszám: 8 óra/hét). Ha az oktató még nem rendelkezik a fogadó egyetem által aláírt munkatervvel, akkor indulás előtt ezt feltétlenül be kell szerezni!

 

2. A kiutazás megszervezése

 • szállás szerzés a fogadó egyetem segítségével
 • útiterv összeállítása, repülőjegy/vonatjegy lefoglalása
 • BBP biztosítás kiváltása

 

3. Kiutazás előtt a TNRT-re az alábbi dokumentumokat kell leadni:

Támogatási szerződés  (forint és deviza számla is megadható)

A szerződést a TNRT-re kell leadni kitöltve, aláírva, az egyetem részéről az intézményi koordinátor írja alá.

 

Az 1.sz. adatlap kitöltése (az Erasmus+ összes támogatást a 3. pontnál ösztöndíjként kell feltüntetni, tételekre nem kell bontani. Ezt az összeget kapja meg a munkatárs a bankszámlájára átutalással.)  Az 1. sz. adatlapnak és a szükséges aláírásokkal ellátva el kell jutnia a Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárságra (TNRT). Gépkocsival történő utazás esetén a gépkocsis papírt is mellékelni kell (Külföldi kiküldetések és vendégfogadások szabályzat, 4. sz. melléklet).

 

Kérünk mindenkit, hogy az adatlapot idejében indítsa el, mivel az ösztöndíj banki átutalásának intézése legalább 2 hetet  vesz igénybe.

 

A FOGADÓEGYETEMEN

 • hazautazás előtt a fogadó egyetemmel a kinntartózkodást igazoló Confirmation-t alá kell íratni
 • ha kiutazás előtt nem volt meg a Munkaterv eredeti példánya, akkor ezt is a kinntartózkodás alatt kell aláíratni a fogadó egyetemmel

 

HAZAÉRKEZÉS UTÁN

EGY HÉTEN BELÜL

 • az oktatói beszámolót on-line feltöltéssel kell elkészíteni, erről külön tájékoztató e-mailt kap a munkatárs a belépési kódokkal.
 •  a TNRT-re leadandó dokumentumok:
 • a kinntartózkodást igazoló Confirmation eredeti példánya
 • a szállás vagy/és utazási számlát, jegyek
 • Mobility Agreement (Munkaterv) eredeti példánya, ha ez nem volt kész a kiutazás előtt.

 

Támogatás folyósításának módja:

A támogatás átutalása két részletben történik:

 1. részlet: a teljes támogatási összeg megélhetési hozzájárulás része, a szükséges dokumentumok megléte esetén a kiutazás előtt történik az utalás
 2. részlet: hazaérkezést követően, az időtartam igazolás birtokában, a TNRT Erasmus ügyvivője a Mobility Tool rendszerben ellenőrzi az időtartam helyességét, és megállapítja a 2. részlet összegét (ha a kiutazás az eredeti időtartam szerint zajlott le, akkor a 2. részlet a támogatási összeg útiköltség hozzájárulás részét jelenti. Ha  a teljesített időtartam eltér az eredetileg tervezettől, a Mobility Tool alapján a támogatási összeg és/vagy az átutalandó 2. részlet újrakalkulálása történik.)