Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A szükséges dokumentumok leadása

  • Hazaérkezés után azonnal  a TNRT-re le kell adni
  • a fogadóegyetemről visszahozott, eredetiben aláírt Learning Agreement-et (+ Changes to the LA, ha készült ilyen),
  • a megszerzett kreditekről szóló igazolást (Transcript of Records)
  • a külföldi egyetem igazolását a kint töltött időtartamról (Certificate of Attendance vagy más formanyomtatvány).

Ha nem áll rendelkezésre minden dokumentum, akkor azokat kell leadni, amivel a hallgató már rendelkezik.

  • A fogadó egyetem által kiállított időtartam igazolás dátumait a TNRT beviszi az Európai Bizottság Mobility Tool adatbázisába, és a rendszer számolja ki, pontosan hány napot töltött a hallgató külföldön. Ebből állapítható meg, hogy a visszatartott egyhavi ösztöndíj teljes összegében jár-e még a hallgatónak, vagy annak csak egy része. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki szinte napra pontosan kint töltse az a hónapszámot, amelyet elnyert.
  • A külföldön teljesített kurzusokról szóló Transcript of Records eredeti példányát a TNRT-re kell leadni, egy másolati példánnyal pedig fel kell keresni a kari koordinátort, aki tájékoztatást ad a beszámítás menetéről.

 

A hivatalos Erasmus beszámoló és on-line nyelvi teszt

  • Beszámoló:  egy on-line kérdőíves beszámolót kell kitölteni magyar nyelven. Minden hallgató külön e-mail értesítést fog kapni, amelyben szerepelnek majd a belépési kódok.
  • On-line nyelvi teszt: hazaérkezés után is kötelező kitölteni ismét a nyelv felmérőt. Ennek elmulasztása esetén az ösztöndíj fennmaradó része nem utalható át a hallgatónak.

 

Hogyan kell a beszámítást kérelmezni?

MINDEN HAZATÉRŐ HALLGATÓNAK FEL KELL KERESNIE PAPÍRJAIVAL A KARI KOORDINÁTORT, ILLETVE A DÉKÁNI HIVATALBAN KREDITÁTVITELI KÉRELMET KELL BENYÚJTANIA.

Azoknak a hallgatóknak is ezt az eljárást kell követniük, akiknek már nincs szüksége kreditre. Mivel az adott képzési szint  összkreditszáma 10%-kal túlléphető, ennek a 10%-nak a terhére kell kérni a beszámítást.

A Transcript of Records kézhezvételétől számított max. 5 héten belül a hallgatónak meg kell kapnia a beszámítást igazoló dokumentumot (Recognition Outcomes). A külföldön teljesített kurzusoknak be kell kerülniük a Neptunba, a fogadó egyetem megjelölésével, és a tantárgy eredeti nevével együtt. FIGYELEM!  A beszámítás nem azt jelenti, hogy a hallgató felkeresi az oktatót, és az oktató beírja a jegyet a Neptunba. Ez szabálytalan, mert így nem derül ki, hogy az adott tárgy egy külföldön teljesített tárgy volt, a programnak pedig ez a célja.