Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A formanyomtatványok letöltése és kitöltése után az alábbi tennivalókat kell még elvégezni kiutazás előtt:

  • a külföldi egyetemtől kapott Fogadó nyilatkozat másolatának leadása a TNRT-n.

Nem jelent gondot, ha a fogadó egyetem esetleg nem küldött hivatalos Fogadó nyilatkozatot. Ha a hallgató e-mailen levelezésben áll a külföldi egyetemmel, és legalább e-mailen kapott már visszajelzést arról, hogy tudnak róla, regisztrálták jelentkezését, ez is elegendő.

  • Beiratkozás az aktuális félévre a Miskolci Egyetemen (az ERASMUS+ tanulmányok ideje alatt félévhalasztás, passziválás nem lehetséges!) A KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉS IDEJE ALATT HALLGATÓI JOGVISZONNYAL, AKTÍV FÉLÉVVEL KELL RENDELKEZNI!
  • Egyéni tanulmányi rend kérése  (a kar szabályai szerint kell intézni a kar által biztosított formanyomtatványon, az érintett oktatók felkeresésével).
  • Bankkártya használhatóságának ellenőrzése
  • Az Ösztöndíj Szerződés és az 1. sz. adatlap (a hallgató szakja szerint illetékes intézet igazgatójának és a dékán aláírásával) leadása a TNRT-re (A/4. 1. em. 8.)
  • Külföldön érvényes biztosítás megkötése (az Európai Egészségbiztosítási Kártya ingyenesen beszerezhető az állandó lakhely szerinti Egészségbiztosítási Pénztárnál). Mivel ez nem fedez minden orvosi ellátási költséget, érdemes kiegészítő biztosítást kötni (utazási irodában, biztosítónál vagy on-line igénylés útján a www.eub.hu  vagy a  www.aonstudentinsurance.hu honlapokon. A külföldi egészségbiztosítási szabályokról tájékoztató elolvasható az ERASMUS honlapon. A BIZTOSÍTÁSRÓL KIUTAZÁS ELŐTT EGY MÁSOLATOT LE KELL ADNI A TNRT-N!
  • Menetjegy vásárlás