Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Minden képzési ciklusban (BSc, MSc, PhD) pályázhatsz Erasmus+ ösztöndíjra, képzési ciklusonként max. 12  hónap időtartamban, amely lehet vagy csak részképzés, vagy csak szakmai gyakorlat, vagy mindkettő. Így azok a hallgatók is újra pályázhatnak, akik már az azonos típusú képzésük során korábban LLP/Erasmus ösztöndíjban részesültek de nem merítették  még ki összességében (LLP/Erasmus + Erasmus+) a 12 hónapot. Szakmai gyakorlat esetén a kiutazás legkésőbb a diploma megszerzése követő egy évben is történhet.

Amire szükséged van:

  • Kommunikációképes angol nyelvtudás vagy a célország nyelvének magabiztos ismerete.

Az Erasmus+ programban a hallgató nyelvi kompetenciáinak ellenőrzése az Európai Bizottság által elvárt módon történik (on-line felmérés a kiválasztás után, illetve a hazaérkezés után)

  • A pályázás idején és a kiutazás idején is rendelkezned kell hallgatói jogviszonnyal (nappali, levelező, poszt-graduális, PhD) és aktív félévvel.  A hallgatói jogviszony előfeltétele a kiutazásnak.
  • Rátermettség a külföldi tanulmányi követelmények teljesítéséhez vagy a külföldi szakmai kihívások teljesítéséhez.
  • Külföldi részképzés esetén 30 kredit teljesítése külföldön.