Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
  • ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁS:

Az egyetemen  működik egy Alapítvány Titkárság:

Helye: A/4. ép. 1. em. 9. szoba    Telefon:  +36 46  565-111/10-37 mellék

E-mail:  alapitva@uni-miskolc.hu      vagy   reklneta@uni-miskolc.hu

Web cím: www.uni-miskolc.hu/alapitvany/

Ügyintéző: Lehoczkyné Tóth Alexandra

Többféle alapítványhoz is lehet pályázni útiköltségre (megélhetési költségre nem!). Az AT munkatársa ad tájékoztatást a pályázati lehetőségekről, határidőkről, várható összegekről, és ő adja hozzá a szükséges formanyomtatványokat is. Az alapítványi pályázathoz szükséges egy igazolás az elnyert Erasmus státuszról, amelyet a TNRT állít ki. Ha ilyen igazolásra szükségük van, kérjük  jelezzék a TNRT-nek. Az elkészített igazolásokat a TNRT átadja az Alapítvány Titkárságra.

 

  • HÖK RENDKÍVÜLI SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS

Erre a támogatásra az államilag finanszírozott hallgatók jogosultak. Pályázni az erre rendszeresített űrlap kitöltésével lehet, amit a kari SZÖB elnököknek kell leadni.  Az indokláshoz a következő szöveget kell beírni: „A külföldi tartózkodás plusz kiadásokat jelent számomra, ezért szociális helyzetem megváltozik.”  Igazolásokra nincs szükség. Az űrlapot leadás előtt a TNRT-re is el kell hozni leigazolás céljából.

Kb. havi 10.000 Ft összegre lehet számítani, amelyet a HÖK fog utalni kizárólag arra a számlaszámra, amelyikre a hallgató a magyar ösztöndíját is kapja (ez nem feltétlenül azonos az Erasmus támogatáshoz megadott számlaszámmal). A HÖK által megítélt támogatást egyösszegben kapja meg a hallgató.

  • ERASMUS+ TARTÓS BETEGSÉGGEL VAGY FOGYATÉKKAL ÉLŐK KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁSA

A Tempus Közalapítvány és az Erasmu+s programban a 2015/16. tanévben részt vevő felsőoktatási intézmények közösen pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók számára, akik a 2015/2016. tanév során az Erasmus+ mobilitási pályázaton kiutazási lehetőséget és ösztöndíjat nyertek el.

A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani az Erasmus+ programban való részvételre a speciális igényű kiutazók számára. Erre a kiegészítő támogatásra külön pályázati felhívást fogunk megjelentetni az 1. és 2. félévre, a pályázati felhívások

a Letölthető dokumentumok / Pályázati felhívások, pályázati anyagok

menüpont alatt találhatóak.

 

  • ERASMUS+ KIEGÉSZÍTŐ SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ

Az Erasmus+ program a legrászorultabb hallgatók részére havi plusz 100 EUR kiegészítő szociális ösztöndíjat biztosít. Az 1. és 2. félévre vonatkozó pályázati felhívások a

a Letölthető dokumentumok / Pályázati felhívások, pályázati anyagok

menüpont alatt találhatóak.

  • EGYÉB TÁMOGATÁSOK

A fentieken kívül érdemes a lakóhely szerinti település honlapját is megnézni, mert a legtöbb önkormányzatnál pótlólagos támogatás pályázható meg. Egyes országokben (pl. Franciaország) állami támogatás is igényelhető.