Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az Erasmus+ program felépítése

A Miskolci Egyetem által benyújtott Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) pályázatott az Európai Bizottság elfogadta, így egyetemünk részt vehet a 2014 – 2021-ig tartó Erasmus+ programban. Az oktatói, személyzeti és hallgatói cserék olyan egyetemek között jöhetnek létre, amelyek Erasmus+ kétoldalú keretszerződést kötöttek egymással. A karok és tanszékek előzetesen megállapodnak a partnereikkel a mobilitási adatokban (tématerületi kód, ki-és beutazó létszám, időtartam):

  • hallgatói mobilitás/ részképzés: 3 - 12 hónap; szakmai gyakorlat 2-12 hónap,
  • oktatói / személyzeti mobilitás: min. 2 munkanap.

Az egyeztetés módja történhet e-mailen is, de a partnerek kitölthetik és aláírhatják a szabvány Inter-Institutional Agreement formanyomtatványt is kari szinten. Ez azonban még nem jelenti a szerződés érvénybe lépését, mivel az egyetemi szintű szerződések a tudományos és nemzetközi rektorhelyettes aláírásával válnak érvényessé.

Az egyeztetett adatokat a kari koordinátor a Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárság Erasmus ügyvivőjéhez továbbítja, aki megteszi a további intézkedést az egyetemi szintű kétoldalú szerződés megkötésére, és tájékoztatást ad a kari koordinátornak a szerződés aktuális helyzetéről. Az új partnerrel való szerződéskötést a karoknak úgy célszerű ütemezni, hogy – figyelembe véve az adminisztrációs átfutási időket - az egyetemi szintű megállapodás megkötését a TNRT az aktuális naptári év végére el tudja intézni annak érdekében, hogy az azt követő év tavaszán a pályázati lehetőségek meghirdethetők legyenek.

Letölthető dokumentumok