Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kérjük, keresse fel a kari szakmai gyakorlatokért felelős koordinátort és tájékoztassa arról, hogy melyik országban, milyen profilú céget és milyen módon sikerült találnia, az előkészítés milyen fázisban tart (tisztázódott-e, hogy mi lesz a feladata, tudnak-e szállást biztosítani, ad-e a cég pénzbeli vagy természetbeni juttatást).  Feltétlenül közösen át kell tanulmányozni az új Learning Agreement for Traineeships formanyomtatványt, mert mind az egyetemnek, mind a cégnek előre kell nyilatkoznia bizonyos feltételekről. Fogadólevélként csak az egyetem által használt formanyomtatványt lehet használni, mert ez már tartalmazza a cégnek azon adatait, amelyekre később szükség lesz. Aki nem ezt a formanyomtatványt használta, kérjük utólag töltesse ki a céggel a helyes nyomtatványt.

A kari koordinátorral kell egyeztetni azt is, hogy a gyakorlatot hazaérkezés után beszámítja-e az egyetem és kap-e érte kreditet. Ha a gyakorlat kredit nélküli, szabadon választott, az egyetemnek akkor is regisztrálnia kell a Neptun-ban és meg kell jelennie a Diploma Mellékletben.

Felhívjuk a figyelmét azoknak az utolsó féléves, alapképzéses közgazdász hallgatóknak, akik a kötelező szakmai gyakorlat félévüket töltik külföldön, és ehhez nyerték el az Erasmus+ támogatást, hogy mind az Erasmus felé, mind a szaktanszék felé a megfelelő dokumentumokat be kell nyújtani, mind kiutazás előtt, mind hazaérkezés után, és ezek a dokumentumok nem feltétlenül ugyanazok. Csak a szaktanszék felé igazolni a gyakorlat teljesítését nem elég, feltétlenül az Erasmus-ban alkalmazott igazolásokat is le kell adni a Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárságra  (TNRT, A/4. 1. em. 8. szoba).

Tanácsoljuk mindenkinek, hogy legyen folyamatos e-mail kapcsolatban a fogadó céggel, és minden olyan kérdést, ami a helyi viszonyokra, életkörülményekre, szállásra, idegenrendészeti és biztosítási szabályokra, munkarendre vonatkozik, a cég kontakt személyének tegyen fel azért, hogy a legpontosabb információkat kapja, és a kellemetlen meglepetéseket elkerülje.