Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az Erasmus+ programban az ösztöndíj 300, 400, 500 €/hó a különböző célország megélhetési költségeinek függvényében.

Az elnyert hónapszámok alapján megítélt ösztöndíj azonban eltérhet a támogatási szerződésben kiutazás előtt megállapított végleges ösztöndíjtól. Az ösztöndíjat ugyanis napokra kell számolni, ezért a támogatási szerződésben szereplő kezdő és záró dátumok alapján  egy program számolja ki pontosan a napok számát és a hozzá tartozó ösztöndíjat (újra kalkulált ösztöndíj).

Az ösztöndíj első részletét (újra kalkulált ösztöndíj  - 1 hó) akkor utaljuk, ha a hallgató a kiutazással kapcsolatos dokumentumait a TNRT -re leadta (ösztöndíj szerződés, Learning Agreement másolat, dékán által aláírt 1. sz. adatlap, elvégzett online nyelvi teszt).

A visszatartott egyhavi ösztöndíj átutalása a hallgató visszaérkezése és a megfelelő igazolások leadása után esedékes. 

A fogadó egyetem által kiállított időtartam igazolás dátumait a TNRT beviszi az Európai Bizottság Mobility Tool adatbázisába, és a rendszer számolja ki, pontosan hány napot töltött a hallgató külföldön. Ebből állapítható meg, hogy a visszatartott egyhavi ösztöndíj teljes összegében jár-e még a hallgatónak, vagy annak csak egy része. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki szinte napra pontosan kint töltse az a hónapszámot, amelyet elnyert.