Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

  • Ösztöndíjjal tanulhatsz külföldi egyetemen, nemzetközi környezetben és közben olyan kapcsolatokra tehetsz szert, amelyek későbbi karrieredre is hatással lesznek.

„Az Erasmus gyökeresen megváltoztatta az életem, azon keresztül, hogy egy teljesen új/más világba csöppentem. Hazajövetelem után egyből tudtam, hogy én még külföldre szeretnék menni munkatapasztalatot is szerezni. Az egyetem befejezése után Londonba kerültem, ahol pont egy volt Erasmusos (spanyol) barátom segítségével sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Ezek után Berlinben folytattam tovább pályafutásom, ahol egy volt évfolyamtársam épp Erasmus szakmai gyakorlat ösztöndíjjal tanult egy berlini cégnél és felhívta a figyelmem egy megpályázható pozícióra.” (Ferenc, Magdeburg)

  • Külföldi ösztöndíjjal teljesítheted a kötelező szakmai gyakorlatot és így megalapozhatod nemzetközi karriered

„Az Erasmus nem csak felejthetetlen élménybomba, hanem egy nagyadag ambíció löket is: kinyílik előtted a világ, eltűnnek a belső határaid, és néhány év elteltével egyszer csak New Yorkban találod magad lelkes könyvvizsgálóként. Korábban álmodni sem mertem volna róla. Életem legjobb döntése volt!” (Ágnes, Caen)

Háromból több mint egy esetben ajánlottak állást Erasmus-gyakornoknak annál a vállalatnál, ahol szakmai gyakorlatát töltötte. (Európai Bizottság, http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1025_hu.htm)

  • Megismerheted más országok kultúráját, interkulturális készségekre tehetsz szert.

„Olyan önbizalomra teszel szert, amit csakis akkor szerezhetsz meg, ha éltél már idegen országban hosszabb ideig más anyanyelvű és kultúrájú emberek között. Én, munkatársaimmal ellentétben, nem görcsölök azon nap mint nap, ha be kell menni egy idegen nyelvű konferenciahívásra, személyes találkozóra, tárgyalásra.” (Anna, Caen)

  • Fejlesztheted nyelvtudásod
  • Előnyt szerezhetsz a munkaerőpiacon

Fele az esélye annak, hogy az Erasmus részképzésben vagy szakmai gyakorlaton részt vett hallgatók hosszú távon munka nélkül maradjanak és a munkanélküliségi ráta 23%-kal alacsonyabb a volt Erasmus-ösztöndíjasok körében. (Európai Bizottság, http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1025_hu.htm)

  • Egy az Európai Bizottság által készített tanulmány alapján a munkáltatók 64%-a a munkaerő-felvételnél fontos tényezőnek tartja a külföldi tapasztalatot.

„A világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatánál dolgozok 3 éve Budapesten. A fejvadász, aki beajánlott elmondta, hogy a cég kifejezett kérése az volt, hogy a pozícióra ne jelöljön pályakezdőket, hacsak nem előtte már voltak külföldön szakmai gyakorlaton/tanulmányi féléven. Másnak még az esélyt sem adják meg, be sem hívják interjúra.” (Gergely, Antwerpen, Magdeburg, Barcelona)