Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felvett tárgyak módosítása

A Tanulmányi Szerződés módosítását tartalmazó oldalra (Changes to the Learning Agreement) van szükség a felvett tárgyak módosítása esetén. Mielőtt a változásokról döntenek, feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot a kari koordinátorral, mert ő tudja megmondani, hogy az újonnan felvett tárgyak melyik miskolci tárgyba kell beszámítani. A változásokat, és annak okait is fel kell tüntetni, és jóváhagyásra e-mailen, szkennelve haza kell küldeni, a tanulmányok végén pedig eredetiben hazahozni.

 

Mi van, ha nem teljesíti a tárgyat?

A fogadó egyetemen min. 20 kreditet teljesíteni kell ahhoz, hogy ne keletkezzen visszafizetési kötelezettség. Aki külföldön 20 kreditnél kevesebbet teljesít, az alábbi sávos rendszerben ösztöndíj visszafizetési kötelezettség terheli:

  1. 15-19 kredit esetén: a kiutazás előtt visszatartott ösztöndíj rész nem kerül kifizetésre.
  2. 10-14 kredit esetén: a visszatartott ösztöndíj rész nem kerül kifizetésre és további félhavi ösztöndíjat köteles visszafizetni.
  3. 6-9 kredit esetén: a visszatartott ösztöndíj rész nem kerül kifizetésre és további egyhavi ösztöndíjat köteles visszafizetni.
  4. 0-5 kredit esetén: a visszatartott ösztöndíj rész nem kerül kifizetésre és a korábban átutalt teljes ösztöndíj összeget köteles visszafizetni.

Minden, visszafizetési kötelezettséggel járó és indokolt esetben a SZIEB-hez beadott írásos kérelem és indoklás alapján a hallgató visszafizetési kötelezettsége mérsékelhető, illetve törölhető.

 

Kinttartózkodás idejének megváltoztatása

Az ERASMUS+ programban a kötelező minimális kinntartózkodás 3 hónap. A kiutazás után az időtartamot önkényesen lerövidíteni nem lehet, azt csak a TNRT -vel történő egyeztetés után lehet megtenni. Annak nincs akadálya, hogy a hallgató az elnyert hónapszámnál tovább kint maradjon, ha ennek anyagi fedezetét saját maga tudja vállalni. Általában ki tudjuk egészíteni ösztöndíjjal is a plusz hónapokat (a kiutazás előtt, vagy a kinntartózkodás alatt, vagy hazaérkezés után, az aktuális pénzügyi helyzettől függően). Akinek több hónapra van szüksége a részképzés teljesítéséhez, mint amennyit  elnyert, az szintén jelezze ezt a TNRT-n.

 

Élménybeszámoló készítése

Csatlakozz a Miskolci Erasmus Alumnihoz és oszd meg élményeid, tapasztalataid azokkal, akik a későbbi időszakokban szeretnének pályázni.