Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A program fő célja, hogy a hallgatók külföldön olyan tárgyakat vegyenek fel, amelyek kiváltják az itthoni tárgyakat, ezekből kint vizsgát tegyenek és krediteket szerezzenek, Egyetemünk pedig ezeket beszámítsa az itthoni tanulmányokba.  A külföldi félév megkezdése előtt megtörténik egy tartalmilag egyeztetett, írásbeli Tanulmányi Szerződés (Learning Agreement) megkötése, melyben a Miskolci Egyetem vállalja a teljesített és igazolt tevékenységek teljes elfogadását.

A program szabályai szerint félévenként 30 kreditet kell külföldön szerezni szaktárgyakból (egy nyelv kurzus lehet a tárgyak között). A 30 kredit megszerzése diplomatervező és PhD hallgatók esetében is kötelező, ezt akár a szakdolgozat/PhD dolgozat megírásával, akár kurzusok elvégzésével lehet teljesíteni. A külföldön szerzett kreditek itthoni beszámításáról a kari ECTS koordinátor ad felvilágosítást.

A kiutazás félévére egyéni tanulmányi rendet kell kérni.

Erasmus szakmai gyakorlattal kiváltható az alapképzéses hallgatók kötelező szakmai gyakorlata.