Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Minden nyertes hallgatónak kötelező részt venni az online nyelvi tesztelésen kiutazása előtt és hazaérkezése után is. A hallgatók automatikusan generált e-mailben kapnak értesítést az OLS portálról, hogy milyen linken, milyen belépési kódokkal tudják elérni a tesztet. Az értesítés tartalmazza a teszt elvégzésének határidejét is. 

A tesztet határidőn belül el kell végezni, mert később nem elérhető, és ugyanarra az e-mail címre többször nem küldhető ki. A teszt teljesítése előfeltétele az ösztöndíj utalásának.

A teljesített teszt után kap lehetőséget a hallgató egy önkéntes online nyelvtanfolyam elvégzésére. A kurzusra való meghívás kézhezvételétől (e-mailen) számított egy hónapon belül meg kell kezdeni a kurzust, különben elvész a lehetőség, a rendszer visszavonja a licenszet. A kurzus elvégzésére annyi hónap áll rendelkezésre, amennyi a külföldi részképzés ideje. Az egyetem rendelkezésére bocsátott kurzus licenszek, illetve a nyertes hallgatók száma határozza meg, hogy mindenki részesülhet-e a nyelvi kurzusban, vagy csak a kiutazóknak egy része. A kurzus feltételeiről később adunk tájékoztatást.

Hazaérkezés után szintén kötelező egy második nyelvi felmérés elvégzése, ez feltétele a fennmaradó ösztöndíj átutalásának.

A teszt eredménye nem befolyásolja a kiutazási lehetőséget, de a teszt elvégzése előfeltétele az ösztöndíj utalásnak!