Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Amikor a kapcsolati tőke, valódi tőkévé alakulhat

2022. január 14., 10:40
A Miskolci Egyetem nemzetköziesítési pályázatot ír ki a kifelé irányuló Erasmus+ hallgatói mobilitás népszerűsítésére, létszámuk növelésére a 2022/23. tanév első félévére vonatkozóan. Nem is egyet, hanem kettőt! Az egyikkel oktatókat, dolgozókat, a másikkal hallgatókat szólítanak meg.

A program mostantól egészen április elsejéig tart. Ha egy mondatban össze akarnánk foglalni az akciót, akkor azt is mondhatnánk: mindenki hozzon magával minimum egy vagy két embert!

A cél, hogy minél több magyar diák menjen világot látni és természetesen képezni magát.

Éppen ezért a pályázónak függetlenül, hogy dolgozóról vagy hallgatóról van-e szó részben magyar, részben külföldi diákokat (az ő esetükben feltétel, hogy más ösztöndíjprogramban ne vegyenek részt) kell megszólítania, promóciós előadás vagy tájékoztató formájában. Mindezt úgy, hogy bizonyítható legyen a befolyás, vagyis ténylegesen azért ténylegesen azért vegyen részt valaki a mobilitásban, mert a pályázó sikeresen teljesítette küldetését. Ez pedig nem lehetetlen.

Részképzés esetén minimum 4, szakmai gyakorlat esetében minimum 2 hónapos időtartam esetén jár a jutalom.

Merthogy mindez pénzzel jár. És így értelmet nyer a cím, hogyan lesz kapcsolatiból, valódi tőke.

A részleteket a  HALLGATÓKNAK, OKTATÓKNAK linken  lehet megtalálni, de a lényeg, hogy 50 és 500 ezer forint közötti összeget is el lehet nyernie valakinek, ha ügyes, kitartó és eredményes.

Mindezért persze meg kell dolgozni és a precíz dokumentáció is elkerülhetetlen. Rossz hír a Nemzetközi Igazgatóság munkatársai számára, hogy összeférhetetlenség miatt, ők nem vehetnek részt a pályázaton.

Még egy lényeges információ: jelentkezni online kell az erasmusmiskolc@gmail.com, a pénz pedig csak akkor jár, ha a miskolci diák a világ egy másik pontján mobilitását meg is kezdi.