Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Miért nem látom az Erasmus hallgatókat a Neptun-rendszerben?

Jelenleg a Miskolcra érkező Erasmus hallgatók Neptun regisztrációja több lépésben történik. A TNRT még a félév kezdete előtt regisztrálja őket a Neptunban, és Neptun kódot készít nekik. Ezzel párhuzamosan a kari koordinátorok értesítést kapnak arról, hogy a beérkező hallgatók mely, karukon oktatott tárgyakat választották ki a tanulmányi szerződésükben.
A Miskolcra való megérkezés után a hallgatók április 1., ill. november 1. határidővel véglegesíthetik tárgyválasztásukat, ugyanis gyakran előfordul, hogy az eredetileg választott tárgyak helyett újakat vesznek fel. E határidő letelte után a TNRT ismét értesítést küld a kari koordinátoroknak. Az értesítés megérkezésétől kezdve a kari koordinátoron, ill. a kari Neptun adminisztrátorokon múlik, hogy mikor jelennek meg a hallgatók nevei az általuk felvett kurzusok alatt. A folyamat lényege annyi, hogy az érintett kurzusokat, valamint az Erasmus hallgatókat ugyanahhoz a „szakhoz” kell rendelni a Neptunban, ezt követően pedig jelentkeztetni kell őket a megadott kruzusokra.