Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Országos felsőoktatási találkozó nemzetközi koordinátoroknak Miskolcon

2016. november 3., 11:45
A Tempus Közalapítvány egy évtizedes múlttal rendelkező éves nemzetközi koordinátori találkozójának a Miskolci Egyetem, ill. a Lillafüredi Palota Szálló ad otthont az idei évben. A találkozó időpontja 2016. november 8-10.

Több mint tíz éves története során először látogat a találkozó Miskolcra, ahol 48 magyar felsőoktatási intézmény képviselteti magát. A találkozó témája a hazai felsőoktatás nemzetközi oktatási programjai (Campus Mundi, CEEPUS, Erasmus+, Stipendium Hungaricum) aktuális helyzetének megtárgyalása. Idén a résztvevők létszáma először közelíti meg a kétszázat, ami nem véletlen, hiszen egyre nagyobb jelentőségű kezdeményezésekről van szó. Míg 2014-ben 768, 2016-ban már több mint 2300 külföldi diák kezdhette meg tanulmányait a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében, és ez a szám a következő években a többszörösére növekszik majd a kormány vállalásai szerint. Az Erasmus+ program keretében évente kiutazó hallgatók létszámát a 2014-es 4.200-ról 6.500-ra kívánják emelni 2020-ra. A Campus Mundi program pedig több mint 9 milliárd forinttal támogatja elsősorban az egyetemi hallgatók nemzetközi mobilitását a 2015-2020 közötti időszakban.

A találkozó részletes programja ide kattintva letölthető.