Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hallgatói nyeremények az Erasmus felmérésen

2016. május 23., 10:55
2016. május 23-án az érintett hallgatók jelenlétében kisorsoltuk az öt, fejenként 10.000 forint értékű nyereményutalványt, amit a Miskolci Egyetem azon hallgatói nyerhettek el, akik részt vettek a külföldi mobilitási hajlandóságot vizsgáló interjúinkon.

A sorsoláson Bartha Zoltán, intézményi Erasmus+ koordinátor elmondta, hogy közös európai cél a külföldi részképzésbe bekapcsolódó hallgatók létszámának növelése. Az Európai Unió célkitűzése szerint az európai friss diplomások legalább 20%-a kellene külföldi tanulmányi tapasztalatokkal rendelkezzen. Magyarországról jelenleg évi 4000 hallgató utazhat külföldre, ezt a számot a magyar kormány legalább a három-négyszeresére kívánja emelni. A tanulmányutak finanszírozására Erasmus+, valamint 2016-tól kezdődően Campus Mundi ösztöndíjakra pályázhatnak a diákok, melyek összege támogatási típustól és országtól is függően havi 120-200 ezer forint körül alakul.

A 2016. márciusában indult egyetemi kutatás célja (amely lefolytatásában az egyetemi Erasmus irodán kívül Marciniak Róbert, Sáfrányné Gubik Andrea, Réthi Gábor és Krajcsik Zsolt vesznek részt) a nemzetközi mobilitás hátráltató tényezőinek feltárása, és olyan javaslatok megfogalmazása, amelyek lehetővé teszik az akadályok áthidalását. A kutatás 2016 júniusában zárul; az eredményeket összefoglaló beszámolót széles körben elérhetővé teszi az egyetemi Erasmus csapat.