Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A Miskolci Egyetem a 2019/20. tanévre - külföldi egyetemekkel együttműködve - tanulmányi ösztöndíjakat, valamint külföldi szakmai gyakorlat ösztöndíjakat hirdet meg valamennyi kar hallgatói részére.

A részképzést és a szakmai gyakorlatot a 2019. június 1 –2020. szeptember 30. közötti intervallumban kell megvalósítani.  A pénzügyi feltételeket figyelembe véve az ajánlott megvalósítási időszak 2019. szeptember 1 – 2020. augusztus 31. között lehetséges.

A megpályázható részképzési helyek listáját a karonkénti táblázatok tartalmazzák.

Szakmai gyakorlaton való részvétel esetén a pályázónak rendelkeznie kell fogadó céggel, és ezt fogadólevéllel igazolnia kell. A cég felkutatását a hallgató önállóan is végezheti, de kérheti a kari szakmai gyakorlat koordinátor segítségét is. Honlapunkon több céges adatbázisra mutató link is megtalálható.  A fogadó vállalkozás a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén aktív privát vagy közintézmény lehet, Nemzeti Irodák és EU-s szervezetek kivételével.

A pályázás alapfeltételei:

  • 2 lezárt félév a kiutazás és nem a pályázat benyújtásának időpontjában (alapképzéses hallgatók esetében);
  • megfelelő szintű nyelvtudás.

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatot kizárólag elektronikusan, az on-line pályázati űrlap hiánytalan kitöltésével és a mellékletek feltöltésével kell beadni, kinyomtatott változatot nem kell leadni.

Hallgatói részképzés Pályázati felhívás
  Call for application (studies abroad)
  Online jelentkezési űrlap (A jelentkezés előtt mindenképp olvassák el a pályázati felhívást!)
Hallgatói szakmai gyakorlat Pályázati felhívás
  Call for application (traineeship abroad)
  Online jelentkezési űrlap (A jelentkezés előtt mindenképp olvassák el a pályázati felhívást!)

Jelentkezési határidők:

  • Hallgatói részképzés: 2019. március 20., 24:00 óra
  • Hallgatói szakmai gyakorlat: 2019. május 31., 24:00 óra