Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

CAMPUS MUNDI ösztöndíjak
A világ szinte bármely országába

Mik a pályázati feltételek?

Legalább középszintű nyelvtudás szükséges a tanulmányok vagy a munka nyelvéből.

  • Külföldi részképzésre egy lezárt félév után benyújtható a pályázat (alap- és osztatlan képzésen a külföldi félév megkezdése előtt 2 lezárt félév szükséges), valamint aktív hallgatói jogviszony szükséges a külföldön töltött időszak alatt. Ha a célegyetem EU-s országban van, Erasmus+ pályázatot is be kell nyújtani.
  • Külföldi szakmai gyakorlatra 1 lezárt félév után lehet már pályázni, de frissdiplomás hallgatóként is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat! Várjuk szakirányú továbbképzési szakokról is a jelentkezéseket. Külföldi szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, frissdiplomásként pedig az abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység. A szakmai gyakorlat CM pályázathoz nem szükséges Erasmus pályázatot is beadni, de ajánlott, arra az esetre, ha a CM pályázat nem nyer.

Az Erasmus+ beadási határidőkről az Erasmus/Campus Mundi referens ad tájékoztatást, vagy megtekinthető az Erasmus honlapon.

  • Mester- és PhD-képzés alatt külföldi rövid tanulmányút keretében konferencia-előadás vagy poszter-prezentáció megtartására, továbbá kutatási vagy művészeti tevékenység megvalósítására lehet pályázni.

Mekkora támogatást kaphatok?

Kiemelkedően magas támogatások várnak a nyertes pályázókra:

  • részképzés és szakmai gyakorlat esetén az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200 000 – 350 000 Ft - ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt;
  • rövid tanulmányút megvalósításához célországtól és az időtartamtól függően 7 440 és 24 800 Ft/nap között lehet a támogatás összege. Az 1000 km-nél távolabbi utazásokhoz útiköltség-támogatás is igényelhető.

Meddig jelentkezhetek?

Külföldi részképzés és szakmai gyakorlat esetén folyamatosan lehet jelentkezni, de javasolt a tervezett tevékenység kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot. A pályázatírás megkezdése előtt kérjük, egyeztessenek az Erasmus/Campus Mundi referenssel az egyetemi határidőkkel kapcsolatban!

Rövid tanulmányútra évente két pályázati fordulót hirdet a Tempus Közalapítvány, a pályázati határidő minden évben április 10-e 23.00 óra és október 10-e 23.00 óra. További részletek a Tempus Közalapítvány honlapján!

Kitől kérdezhetek?

A megpályázható partneregyetemekről, a külföldi szakmai gyakorlati lehetőségekről és a pályázati folyamatról az Egyetem Campus Mundi intézményi kapcsolattartója ad felvilágosítást:

Szőke Edit, Erasmus/Campus Mundi referens
Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárság
A/4. 1. em. 108
rekszoke@uni-miskolc.hu
46+565111/22-76

A Campus Mundi részképzés, szakmai gyakorlat és rövid tanulmányút lehetőségeiről a Tempus Közalapítvány honlapján található általános információ.

Hogyan kezdjek a részképzés vagy szakmai gyakorlat pályázathoz?

 

ERASMUS+

CAMPUS MUNDI

Pályázati felhívások és a kötelező dokumentumok áttanulmányozása

http://erasmus.uni-miskolc.hu/felhivas

http://tka.hu/celcsoport/5087/campus-mundi

Részképzéshez célegyetem kiválasztása

http://erasmus.uni-miskolc.hu/hova-utazhatok

megegyezik az Erasmus+ partneregyetemek listájával, vagy EU-n kívüli egyetem esetében konzultáljon a CM referenssel

Szakmai gyakorlati hely kiválasztása

fogadóhely keresése önállóan, a pályázathoz már fogadólevél szükséges

Beadási határidő

http://erasmus.uni-miskolc.hu/felhivas

Letölthető ide kattintva

Szociális kiegészítő támogatás és tartós betegség (különleges igények) támogatás

mindkét programban pályázható

külön pályázati felhívás minden tanévben

http://erasmus.uni-miskolc.hu/letoltheto-dokumentumok

a részképzés/szakmai gyakorlat pályázati felhívás tartalmazza a kiegészítő támogatásokra szóló felhívást is

Hazatért hallgatók beszámolói, blogjai

http://erasmus.uni-miskolc.hu/merre-jartak

http://tka.hu/celcsoport/488/tortenetek/121/campus-mundi

http://tka.hu/celcsoport/490/blogok/121/campus-mundi

 

TOVÁBBI HASZNOS CAMPUS MUNDI LINKEK

Letölthető INFOGRAFIKÁK: